На Одещині ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів за кордон

Фото, відео

Прикордонники Одеського загону ліквідували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

Про це повідомляють у ДПСУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що «квиток» у нове життя ухилянту обходився у 3600 доларів США.

Організував "міграційну" схему багатодітний житель Одещини. Він гарантував чоловікам безперешкодний виїзд за межі України за наявністю, нібито, "законних" штампів про перетин державного кордону в документах. До реалізації своїх планів залучив 29-річного перевізника, аби швидше та якісніше виконувати роботу для своїх "клієнтів".

"Міграційний шлях горе-призовників мав пролягати поза пунктами пропуску до Республіки Молдова, де "клієнтів" повинен був зустрічати інший чоловік, який і отримував кошти за втечу за кордон. Правоохоронці встановили, що ухилянти знаходили пропозицію отримати "квиток безпечної мандрівки за кордон" у закритому телеграм-каналі. Завдяки злагодженим діям правоохоронців злочинна схема була викрита", - йдеться у повідомленні.

Наразі фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Читайте також: Спецслужби України і Молдови перекрили канал виїзду ухилянтів до ЄС

Як повідомлялося, незаконно залишити Україну від початку дії воєнного стану намагалися 12 тисяч чоловіків, 15 осіб загинули при спробі перетнути кордон.

Фото: ДПСУ