Голова Одеської ОВА прокоментував рішення суду щодо взяття під варту свого заступника

Державні посадовці, незалежно від рангу та посад, мають нести невідворотні покарання за будь-які порушення законності.

Так голова Одеської ОВА Максим Марченко прокоментував у Телеграмі ухвалу Приморського райсуду про взяття під варту з правом внесення застави свого заступника Олега Муратова, затриманого правоохоронцями на хабарі, передає Укрінформ.

«Сьогодні відбулось судове засідання щодо обрання запобіжного заходу заступнику голови ОВА Олегу Муратову. Я особисто займав і буду займати принципову позицію щодо будь-яких порушень закону, скоєних посадовими особами», - зазначив Марченко.

Очільник ОВА наголосив, що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності та понести невідворотне покарання.

Читайте також: Затримання на хабарі заступника голови Одеської ОВА назвали сигналом для інших посадовців

«Військова адміністрація та правоохоронні органи області й надалі будуть припиняти неправомірну діяльність будь-кого незалежно від рангу та займаної посади», - резюмував Марченко.

Як повідомлялося, Приморський райсуд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн заступнику очільника Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову, затриманому співробітниками СБУ на хабарі.

Слідство інкримінує заступнику очільника Одеської ОВА скоєння злочину за ознаками ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Читайте також: На Одеській митниці викрили корупційну схему - без хабарів не пропускали навіть генератори

Служба безпеки України затримала заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, який за 35 тис. дол. хотів звільнити підлеглого від кримінального покарання. У межах контролю за вчиненням злочину Служба безпеки задокументувала факт передачі посадовцю «авансу» 27 тис. дол.

В Офісі Президента відреагували на затримання, назвавши це сигналом іншим посадовцям про відповідальність за порушення закону.