Рівненщина завершила рік із перевиконанням обласного бюджету на 10%

Рівненщина завершила рік із перевиконанням обласного бюджету на 10%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Рівненська обласна державна адміністрація.

«Рівненщина завершила рік із перевиконанням обласного бюджету на 10%», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рівненщина прийняла всеукраїнський мистецький проєкт «Ткацтво.UA»

Як інформує начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, у 2022 році до обласного бюджету надійшло 1 млрд 429 млн грн. При цьому виконання затверджених призначень склало 110%. Додатково понад план отримано 130 млн грн.

За даними ОВА, близько 90% наповнення - це ПДФО. Завдяки роботі з відбілювання бізнесу, цей податок стабільно наповнює обласну казну, що дозволяє впевненіше входити у 2023 рік. Коваль подякував бізнесу за відповідальну позицію, за вчасну сплату податків.

Підкреслюється, що на Рівненщині затверджено 100% місцевих бюджетів на 2023 рік. Зокрема, затверджені обласний бюджет, районні та бюджети територіальних громад.

Читайте також: Рівненські рятувальники отримали спецавтомобіль від волонтерів із Франції

Як повідомляв Укрінформ, Рівненська область перевиконала бюджет за 2022 рік і входить у наступний рік із додатковою фінансовою «подушкою». Пріоритетними у 2023 році будуть два напрямки – оборонний та соціальний. Обласна влада консультує громади, щоб за підсумками року забезпечити виконання планових призначень не лише в цілому по області, а й за кожним місцевим бюджетом, за кожним джерелом їх наповнення. На Рівненщині також переглянуть бюджети громад, прийняті на 2023 рік без урахування коштів на заходи оборони.