На Закарпатті збудують тимчасове житло для переселенців із Луганщини

Тимчасове житло за рахунок Червоного Хреста буде побудоване для ВПО з Луганщини на Закарпатті, але основні кошти обладміністрація спрямує на відновлення житла в Луганській області.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Модульне містечко для ВПО на Закарпатті поки що не будується, але цей проєкт вже знаходиться в стадії реалізації. Уже навіть є зарезервовані кошти від Червоного Хреста, 2 мільйони доларів. Від Закарпатської обласної адміністрації є банк землі. Про цей проєкт можна сказати, що він достатньо швидко буде реалізований. Звісно, що буде проводитись певний відбір, і квартири будуть надані в першу чергу багатодітним родинам, людям з інвалідністю», - запевнив Гайдай.

Читайте також: У містах на Луганщині майже не лишилося дерев: Гайдай каже, ріжуть на дрова

Він уточнив, що житла в містечку на всіх не вистачить – тільки для певних категорій переселенців, і буде воно тимчасовим.

«Можливо, на рік, можливо – на два, три. Все буде залежати від того, як швидко ми деокупуємо територію Луганської області. Не так багато будуватиметься таких містечок, тому що всі закумульовані обласною адміністрацією кошти, а це майже 1,7 мільярда, ми резервуємо для відновлення саме інфраструктури й будинків у Луганській області», - наголосив очільник ОВА.

Як повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, всього в Україні зареєстровано 140 тисяч луганчан, які покинули територію області. З них понад 35 тис. було евакуйовано у період активних бойових дій та з початку деокупації. Ті, хто не мав власного транспорту, безоплатними евакуаційними рейсами відправлялись до безпечних регіонів України. Кожному надали прихисток.

Фото ілюстративне