Кулеба й українські дипломати відвідали Миколаїв з робочим візитом

Фото

Миколаїв з робочим візитом відвідали міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівники посольств України у різних державах.

Про це повідомляє у Фейсбуку Миколаївська ОВА, передає Укрінформ.

Під час робочої поїздки делегація, яку супроводжувало керівництво ОВА на чолі з Віталієм Кімом, відвідала Миколаївський суднобудівний завод, де оглянула недобудований ракетний крейсер. До візиту на підприємство долучився генеральний директор ДК«Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Глава МЗС та посли України також оглянули пошкоджені будівлі Миколаївської обласної військової адміністрації та одного із готелів міста. Також делегація побачила зруйновані об’єкти освітньої інфраструктури - зокрема, гімназію N°2 та Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова.

«Керівники закладів розповіли про завдані внаслідок ворожих обстрілів збитки та як продовжують дистанційно працювати під час війни», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Масований удар рф по Херсону: Кулеба закликав Захід до активнішої підтримки України

Зазначається, що обговорювалася низка важливих питань. Зокрема, використання впливу керівників дипломатичних установ України у світі для допомоги Миколаївщині у відбудові інфраструктури.

Як додали в ОВА, під час візиту Кулебі та керівникам дипустанов передали зі звільненого Херсона українські прапори, підписані бійцями Сил спеціальних операцій ЗСУ.