Іспанські експерти оглянули 15 пошкоджених об’єктів інфраструктури на Київщині

Фото

Іспанська експертна місія здійснила огляди 15 пошкоджених об’єктів інфраструктури на території Київської області та склала відповідні 3D-моделі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з першою експертною місією з Королівства Іспанія та подякував колегам за згоду працювати в Україні та надавати допомогу у документуванні злочинів, вчинених під час російської збройної агресії проти України.

«Дякую, що навіть попри ракетні обстріли, ви самовіддано працювали, фіксуючи докази», - заявив Костін.

Як зазначається, представники Національної поліції і Цивільної гвардії Королівства Іспанія за час свого перебування в Україні здійснили огляди 15 пошкоджених об’єктів інфраструктури в рамках 9 кримінальних проваджень.

За результатами складено відповідні 3D-моделі об’єктів цивільної та критичної інфраструктури на території Києва та Київської області, які зазнали ушкоджень внаслідок ракетних ударів країни-агресора. Такі 3D-моделі дозволяють в будь-який час отримати деталі щодо розмірів об'єкту та всіх його ушкоджень.

В ОГП зазначили, що запропоновані іспанськими колегами передові технічні рішення є важливою допомогою для українських правоохоронних органів при проведені відповідних експертних досліджень.

Читайте також: У Києві протягом двох годин можливі перебої з водопостачанням – КМДА

«Ваша підтримка сьогодні є надважливою для нас. Лише спільними зусиллями цивілізованого світу, об’єднавшись навколо цінностей верховенства права та недоторканності прав людини, зможемо притягнути агресора до відповідальності та запобігти повторенню злочинів в майбутньому», - заявив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого 2022 року Національна поліція відкрила 49 592 кримінальні провадження за фактами російських злочинів в Україні.

Фото: Офіс генерального прокурора