Загарбники вивозять метал та обладнання з підприємств на Луганщині - Гайдай

росіяни не дотримуються своїх обіцянок відновити підприємства окупованої Луганщини, а навпаки - грабують їх та розбирають на метал.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Підприємства не працюють. Більш того, за час окупації люди вже на собі перевірили, що таке "русскій мір" і чого варті обіцянки окупантів. Наприклад, обіцяли з першого ж дня відновити роботу заводу "Азот" у Сєвєродонецьку, що вони запустять, створять величезну кількість робочих місць. На сьогодні підприємство під жорсткою охороною росгвардії та звідти вивозиться або метал, або обладнання. Вивозять у Розсош, на підприємство, яке виробляє міндобриво. Так само із шахт вивозять обладнання, відповідно, величезна кількість шахтарів вже не мають роботи", - повідомив Гайдай.

На його думку, у таких дій три причини - розуміння неминучості відступу, заробити грошей та поповнити ряди армії безробітними чоловіками.

Читайте також: рф переформатує усі лікарні Луганщини на військові шпиталі - Центр спротиву

"Тут три складові. Перша - вони все-таки розуміють, що відступ неминучий і треба хоча б щось забрати, вивезти. Друге - заробляють гроші таким чином. І третє - всі чоловіки, які залишаються без роботи, одразу отримують повістки", - пояснив він.

Очільник Луганщини також додав, що росіяни продовжують грабувати квартири та навіть крадуть батареї опалення.

"Вони зрізають батареї у багатоповерхівках під такою тезою, що вони будуть їх замінювати. Але ніхто нічого не замінює. Вікна замінити - ставлять найдешевші. Те, що там начебто мільярди виділено - це все піде у кишені місцевим колаборантам. Також, наприклад, вмикають воду на 9 поверсі, не перевіривши весь поверх і кожну квартиру. Відповідно, все це проривається, з 9 по 1 все затоплюється. І потім вже можна заходити у квартири та забирати все що завгодно", - розповів Гайдай.

Читайте також: Ворог найближчим часом спробує встановити повний контроль над Донеччиною та Луганщиною — Генштаб

Раніше повідомлялося, що російські окупанти збираються переформатувати всі лікарні Луганської області для обслуговування своїх поранених військових.