На Полтавщині викрили канал контрабанди культурних цінностей до ЄС

Фото

Співробітники СБУ викрили мешканця Полтавщини, який організували сталий канал вивезення культурних цінностей до країн ЄС з приховуванням від митного контролю.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Полтавській області.

«СБУ Полтавщини перекрила канал контрабанди. Для протиправної діяльності ділок створив спеціалізований Інтернет-ресурс, на якому пропонував колекціонерам придбати предмети релігійного культу ХІХ-ХХ століть. Лоти фігурант підшукував на маленьких спеціалізованих онлайн-платформах, реставрував їх за необхідності та виставляв на продаж колекціонерам з Європи», - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що під час обшуків, проведених у декількох регіонах України, співробітники спецслужби виявили понад 100 ікон, які можуть становити культурну цінність, і попередньо готувалися для продажу на закритих аукціонах.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу (контрабанда). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

Читайте також: СБУ припинила «співпрацю» митників і підсанкційних контрабандистів

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники УСБУ в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, СБУ запобігла вивезенню з України елітного автопарку, зброї та антикваріату, які належать президенту промислового гіганта АТ «Мотор Січ», на сотні мільйонів гривень. Це майно намагалися вивезти з України, щоб уникнути його арешту в межах кримінального провадження.