На Херсонщині запрацював штаб, який допомагає населенню евакуюватися з регіону

У Херсонській області створено Координаційний штаб з вирішення питань евакуації населення області.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Для чого створений та чим займається Координаційний штаб з вирішення питань евакуації населення з Херсонської області? Ключове слово – координація. Координаційний штаб з вирішення питань евакуації з Херсонської області є тимчасовим штабом, метою якого є найбільш ефективний розподіл ресурсів так, щоб допомогти максимальній кількості людей», - написав Янушевич.

У Штабі ведеться єдина база заявок від охочих евакуюватися — з гарячих ліній усіх волонтерських фондів і органів влади, що беруть участь (ХОВА, Мінреінтеграції).

Логісти Штабу планують безпечні розподілені точки збору, контактують з людьми, підтверджують їхню готовність до евакуації на конкретну дату, та передають фондам точки збору та кількість записаних осіб, а також маршрут та місце розміщення.

У свою чергу після евакуації фонди надсилають до Штабу списки евакуйованих, завдяки чому можна оперативно закривати заявки на евакуацію, зазначаючи вже вивезених.

Читайте також: У звільненому Бериславі на Херсонщині створили гуманітарний штаб

Така система дозволить фондам працювати максимально ефективно, знати, що для тих, хто евакуюється, буде підготовлено розміщення, а для людей з медичними потребами - спеціалізована допомога.

«Якщо ваша волонтерська організація планує займатися евакуацією у деокупованій Херсонській області, обов'язково приєднуйтесь!», - додав Янушевич.

Усі фонди, які співпрацюють зі Штабом, отримуватимуть максимально оперативну інформацію від офіційних джерел про регламент евакуації з ДОТ Херсонської області, оновлення маршрутів, стан доріг та ін.

Щоб розпочати роботу із Штабом, потрібно заповнити форму. У Штабі підтверджують заявку та вносять інформацію про фонд до бази. Оператор зв'язується з представником фонду та додає його до координаційного каналу зв'язку. Надалі Фонд отримує маршрутний лист із актуальною інформацією.

Як повідомляв Укрінформ, із Херсона щодня курсують евакуаційні потяги до Хмельницького.