У тимчасово окупованому Маріуполі досі - великі черги за хлібом та водою

Фото

У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі жителі і досі, через пів року дії окупаційної «влади» у місті, вишукуються у великі черги, щоб отримати хліб та воду.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та оприлюднила відповідні фотографії з міста.

«У такі черги вишукувалися маріупольці, щоб отримати хліб та воду. Жителі досі виживають у місті, не маючи нормальних продуктів харчування. Маріуполь, понад пів року в окупації, а колаборанти так й не змогли забезпечити маріупольців найнеобхіднішим. Люди доведені до відчаю», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у будинках людей немає нормальних умов життя – ані води, ані газопостачання, ані опалення.

«Жодних перспектив. Таке «відновлення життя» від росіян – відняти все....», - констатували у міській раді.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують жити у підвалах пошкоджених будинків, деякі навіть живуть у наметах.

Читайте також: У Маріуполі загарбники продають населенню вікна, демонтовані в сусідніх будинках

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста». Маріуполь перетворився на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Маріупольська міська рада