Ракетний удар: на Київщині пошкоджені п'ять багатоповерхівок і вісім будинків

Унаслідок обстрілу військами рф Київської області у середу загалом було пошкоджено вісім приватних житлових будинків і п'ять багатоповерхівок.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Якщо підсумувати (дані — ред.) за вчора, то ми маємо п'ятьох загиблих і 35 людей, які постраждали. Якщо брати по руйнуваннях (об'єктів — ред.) — то це вісім приватних будинків, п'ять багатоповерхівок загалом і два об'єкти —державні установи (це дитячий садочок і школа). Щодо об'єктів критичної інфраструктури — зі зрозумілих причин я це не коментую", – сказав Нєбитов.

Відповідаючи на запитання щодо влучання у Вишгороді, чиновник зазначив, що поблизу нього на відстані майже кілометра немає ніяких таких цілей, які б могла знищувати рф. За його словами, навіть об'єкти нашої енергетичної і критичної інфраструктури розташовані на значній відстані від цього влучання.

Читайте також: На Київщині ексгумували вже 1368 тіл загиблих унаслідок російського вторгнення

Окремо начальник поліції столичної області зазначив, що у середу до того, як сталися ці руйнування, вже було відомо, що в Україну летять ракети рф.

"Але, зокрема, один із загиблих просто на балконі стояв і дивився (на те, що відбувається – ред.) – і потім йому уламком відірвало голову. Я кажу такі жахливі речі лише для того, щоб люди розуміли, що коли йде ракетний обстріл нашої країни, то не можна стовідсотково сказати, що (людина у тому чи іншому місці — ред.) перебуває у безпеці. Безпечно тільки в укриттях", – заявив він.

Нєбитов, говорячи про те, чому люди нехтують власною безпекою, сказав, що, мабуть, вони трохи розслабилися і думають, що їх ця біда не торкнеться.

"Розумієте, кожен раз, коли рф вбиває українців, вона, мабуть, трохи радіє. Хоча не мабуть, а 100-відсотково (радіє — ред.) і потирає свої долоні щодо того, що їм вдалося когось знищити. Вони досягають своїх цілей. Давайте не дамо їм (росіянам — ред.) досягати своїх цілей і будемо берегти один одного", – закликав він.

Читайте також: Президент: Енергетики, комунальники, ДСНС працюватимуть цілодобово

Як повідомлялося, ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.

У Київській області ворожа ракета влучила у житловий будинок.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба заявив, що усі постраждалі із Вишгорода, Чабанів, Глевахи та Українки перебувають під наглядом лікарів.