На деокупованій Херсонщині виявляють катівні та місця поховань

На деокупованій території Херсонської області вже правоохоронці знаходять місця катування та поховання людей, починають ексгумації.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі інформаційного марафону "UAразом", передає Укрінформ.

"Так само, як і в інших регіонах, ми зустрічаємо місця, де катували громадян. Зараз почали також встановлювати місця, де поховані люди, починаються ексгумаційні дії Національної поліції, медиків, щоб встановити, хто там похований", - сказав він.

За словами міністра, наразі на Херсонщині працюють спеціалісти, які мають досвід подібної роботи в інших деокупованих регіонах, а також перевезено туди відповідні мобільні лабораторії.

Монастирський також розповів, що ведеться робота з виявлення колаборантів. Він зауважив, що більшість із них відійшли з російськими військами, проте вже є списки тих людей, хто співпрацював з органами російської окупаційної влади.

Міністр пояснив, що результати таких стабілізаційних дій і перевірок мають бути за тиждень-два.

Водночас Монастирський уточнив, що на території правобережжя Херсонської області знаходяться 229 населених пунктів, із яких у 182 поліція вже відновила роботу, а в інших ще проводяться стабілізаційні дії.

Читайте також: На деокупованій Харківщині виявили вже 23 катівні

Як повідомлялося, українські сили оборони 11 листопада звільнили Херсон - єдиний обласний центр, який удалося захопити росіянам після початку повномасштабного вторгнення.