Здавав ворогу позиції ППО: у Харкові затримали російського агента

Фото

Кіберфахівці Служби безпеки України у Харкові викрили ворожого коригувальника, який здавав позиції української протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«У результаті слідчо-оперативних дій у Харкові затримано поплічника рашистів, який передавав агресору розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону», - ідеться у повідомленні.

Серед основних цілей його розвідувально-підривної діяльності було виявлення ймовірних бойових позицій протиповітряної оборони Збройних сил України на східному напрямку.

Отримані відомості росіяни використовували для підготовки і здійснення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

За даними слідства, затриманим є житель Салтівського житлового масиву – одного з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів району Харкова.

Влітку він почав шукати через соцмережі шляхи виходу на загарбників для допомоги у війні проти України. Для цього зловмисник викладав у соцмережах інформацію про місця тимчасового базування підрозділів Сил оборони.

Після того, як він опублікував заборонену інформацію, позиції української ППО п'ять разів піддавалися прицільним обстрілам з боку ворога.

Читайте також: До суду передали справу «крота» фсб у Харківському управлінні СБУ

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ) Кримінального кодексу України.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець жовтня СБУ виявила понад 30 агентів та коригувальників ворожого вогню серед священнослужителів Української православної церкви (московського патріархату).