У Харкові облаштують понад 100 пунктів обігріву

У Харкові продовжують облаштовувати пункти обігріву, яких буде понад 100 у спальних районах міста.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі у своєму відеозверненні повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

"Ми продовжуємо облаштовувати пункти обігріву на той випадок, якщо російський агресор продовжить свої удари по інфраструктурі України. Окрім шкіл, про які я розповідав минулого тижня, такі пункти буде облаштовано у центральних теплопунктах спальних районів… Таких пунктів буде понад сто», - сказав Терехов.

За його словами, ці пункти обігріву буде обладнано дров'яними печами, генераторами для подачі електрики. Там можна буде зарядити мобільні телефони та приготувати гаряче питво.

Також пункти обігріву облаштують на безпечних зупинках транспорту. «На вході будуть відчинені двері для збереження тепла. У невеликому передбаннику будуть розетки для заряджання гаджетів. Тут можна буде в електрочайнику підігріти воду для чаю», - уточнив мер.

Він зазначив, що такий павільйон буде обладнаний інфрачервоними лампами - вони і є джерелом тепла, температура тут буде не нижче 20 градусів. «Найбезпечніша зупинка невелика – ми встановлювали їх для інших цілей. Тут 24 сидячі місця. Але у разі потреби павільйон зможе прийняти до 50 осіб», - пояснив Терехов і додав, що у разі відключення електрики інфрачервоні нагрівальні лампи працюватимуть від генератора, що знаходиться на вулиці. Поруч із павільйоном буде і біотуалет.

«Ворог сподівається використати холод як знаряддя тортур та зброю для знищення українців. Але спільними зусиллями ми не дамо йому це зробити. Вистоємо і переможемо», - наголосив Терехов.

Читайте також: Шмигаль: Облаштування пунктів обігріву - особиста відповідальність голів ОВА

Як повідомлялося, місто Харків та Харківська область перебувають під постійним обстрілом російських загарбників. У регіоні багато руйнувань інфраструктури, житлових будинків, проблеми з електрикою та теплопостачанням, майже щодня від ворожих обстрілів страждають мирні жителі.