У Лисичанську люди стоять в черзі за плівкою для вікон - Гайдай

Загарбники завезли до тимчасово захопленого Лисичанська плівку, щоб люди змогли затягнути вибиті вікна.

Як передає Укрінформ, про це очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

За його словами, якщо у Сєвєродонецьку з-поміж декількох сотень зруйнованих багатоповерхівок знайшлися лише 38 осіб, яким надали гроші за зруйноване нерухоме майно, то у майже вщент знищеному Рубіжному – близько 100. "Не 38 тисяч і 100 тисяч, а просто 38 і 100 осіб. На два міста. Гроші напередодні псевдореферендуму обіцяли усім. Голосували майже всі. "Республіка" є, кошти відсутні", - наголосив Гайдай.

Читайте також: Мешканці Лисичанська і Кремінної скаржаться на брак харчів - ОВА

"Що робити іншим? Прямувати до Станиці Луганської. Замість грошей там оселять в тимчасовому пункті для біженців. 120 осіб збираються розмістити у селі Камишне. Небагато", - зазначив він.

Як підкреслив очільник ОВА, "значно краще справи йдуть в Лисичанську. Вже почався листопад і люди очікують хоча б на повернення води. Але поки їм пропонують постояти в черзі за поліетиленовою плівкою, яку вперше за чотири місяці окупації привезли в місто централізовано. Якщо дістанеться – можна буде затягнути віконні отвори".

"Дочекалися росію, дочекалися і плівки. До речі, з Татарстану", - додав Гайдай.

Читайте також: У Сєвєродонецьку житловий фонд зруйнований на 80% - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, жителі тимчасово захоплених російськими військами Кремінної та Лисичанська Луганської області скаржаться на відсутність харчових продуктів.

Фото: ОП