В Одесі засудили до 14 років снайпера «днр»

В Одесі колишнього учасника «антимайдану» засудили за участь в діяльності терористичної організації «днр» до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба облпрокуратури, передає Укрінформ.

"...В порядку спеціального судового розгляду мешканця Одещини засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

У суді доведено, що обинувачений, будучи учасником антиукраїнського руху в Одесі, у 2015 році вступив до терористичної організації «днр», проходив службу у батальйоні спецпризначення «Хан» у Макіївці на посаді снайпера під позивним «Одеса».

Він брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних сил України, у захопленні населених пунктів, будівель та інших об'єктів на території Донецької області.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання, уточнили в прокуратурі.

Читайте також: Закликала бомбити Черкаси: колаборантка отримала 10 років

Як повідомлялося, жителя Луганської області, який передавав загарбникам дані про місця дислокації Збройних сил України, засудили до 12 років ув’язнення.