Жителів Київщини та столиці попередили про можливі аварійні відключення світла

Національна енергетична компанія "Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення через сьогоднішній ранковий ракетний удар росіян по об‘єкту енергетичної інфраструктури у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це Укренерго повідомляє у Фейсбуці.

"Сьогодні ворог здійснив черговий варварський напад на критичну інфраструктуру. В результаті об‘єкт енергетичної інфраструктури на Київщині зазнав тяжких руйнувань. Спеціалісти НЕК "Укренерго" вже працюють, щоб відновити надійність енергоживлення Київа та центрального регіону", - ідеться в повідомленні.

При цьому диспетчерський центр Укренерго попереджає про можливі застосування графіків аварійних відключень, тому варто стежити за повідомленнями обленерго (операторів систем розподілу).

Читайте також: Всі регіони вже з електрикою - українців просять не перевантажувати мережу

В Укренерго закликають ощадливо споживати електроенергію, особливо з 17:00 до 23:00, не використовувати енергоємні електроприлади, вимкнути зайве освітлення, перенести прання на нічні години.

"Такі заходи дають нашим спеціалістам можливості якомога швидше стабілізувати ситуацію і провести необхідні відновлювальні роботи", - підкреслюють у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 15 жовтня росіяни завдали ракетного удару по одній із громад Київської області. За попередніми даними, без жертв.