На Львівщині заступника міського голови обвинувачують в оборудках з гуманітаркою для ЗСУ

Працівники ДБР у Львівській області заступника міського голови обвинувачують в оборудках з гуманітарною допомогою, зокрема у продажі автомобілів, переданих для ЗСУ з Фінляндії.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба теруправління ДБР у Львові, передає Укрінформ.

«Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно першого заступника міського голови однієї з міськрад у Львівській області. Посадовець вимагав у волонтера 100 тисяч гривень за передачу військовим автобуса Volvo, який міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу з Фінляндії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Киянин продавав волонтерам неякісні бронежилети для ЗСУ, його затримали

За інформацією правоохоронців, загалом від фінських благодійників надійшло 3 автобуси, двома з них чиновник вирішив розпорядитися на власний розсуд. Один транспортний засіб посадовець вирішив не ставити на облік у міськраді, а відразу передав приватній установі. Ще один погодився передати військовим за 100 тисяч гривень.

Обидва автобуси ДБР вилучило та передало на потреби військових підрозділів.

Заступника міського голови обвинувачують в отриманні неправомірної вигоди та нецільовому використанні гуманітарної допомоги під час війни, а також у зловживанні службовим становищем (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 201-2, ч. 2 ст. 364 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Суд ухвалив відсторонити чиновника від посади і обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Читайте також: Поліція відкрила майже 250 справ за незаконні дії з гуманітаркою

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 вересня на Львівщині відкрито 46 кримінальних проваджень проти волонтерів.

Скеровано до суду три обвинувальні акти щодо чотирьох осіб. Підозри оголошено у 7 кримінальних провадженнях щодо десяти осіб. Зокрема, про підозру повідомлено одному керівнику БФ, одному керівнику органів місцевого самоврядування та чотирьом фізичним особам через продаж 14 автомобілів.