У Бучі відновили пошкоджений росіянами центр Дія.Бізнес

Відео

Міністерство цифрової трансформації за підтримки компаній Visa й Caparol Ukraine відновила пошкоджений окупантами центр Дія.Бізнес у Бучі. З 29 вересня він розпочав роботу в офлайн-форматі.

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вперше центр відкрили у грудні 2021 року. Менш ніж за два місяці роботи Дія.Бізнес прийняв майже тисячу відвідувачів та провів сотні звернень від українців, які бажали відкрити бізнес. Ну а потім до Бучі прийшов «рускій мір». Центр був в окупації та зазнав значних руйнувань, але продовжував працювати в онлайн-форматі», - зазначив він.

Федоров уточнив, що завдяки нашим героям із ЗСУ та роботі команди міністерства, Дія.Бізнес може знову повноцінно функціонувати в українській Бучі. Зокрема, відновлення центру – потужний сигнал для всього світу, що український бізнес працює навіть під час вторгнення.

«Підприємці – це фундамент для розвитку нашої країни. Вся волонтерська спільнота спирається саме на бізнес. Тому наша ціль – побудувати країну підприємців, і Дія.Бізнес — важлива частина для її досягнення. Впевнений, центр у Бучі допоможе багатьом реалізувати сміливі ідеї, які посилять економіку країни», - додав віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації.

Як повідомлялось, Дія.Бізнес — це масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, який був ініційований Міністерством цифрової трансформації України в лютому 2020 року. З травня 2021 року ‌він реалізується спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту.

Читайте також: Мінцифри запускає безоплатне навчання для бізнесу

Проєкт складається із порталу business.diia.gov.ua, а також мережі центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес. До 24 лютого Мінцифра разом з партнерами запустили 11 таких центрів по всій Україні. Центр Дія.Бізнес у Бучі офіційно запрацював 10 грудня 2021 року.

Фото: Фейсбук Дія.Бізнес І Буча