росіяни обстрілюють деокуповані села Херсонщини, ОВА просить людей евакуюватися

Влада Херсонської області закликає населення звільнених від російських загарбників сіл евакуюватися, оскільки деокуповані території відразу зазнають ворожих обстрілів.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

"Перше, на чому ми наполягаємо у спілкуванні з людьми, приїжджаючи у звільнені села, – це негайна евакуація. Наша армія не обстрілювала окуповані території, тому страху таких обстрілів у місцевого населення немає. Через це евакуюватися одразу погоджуються не всі. А вже буквально через кілька днів, після обстрілів з боку окупантів, люди самі простять нас вивезти їх звідти", - зазначив очільник ОВА.

За його словами, наприклад, у селі Миролюбівка ще вчора залишалося 104 мешканці, сьогодні - вже 47. Влада допомогла з евакуацією 22 людям, ще 35 - виїхали самі.

Читайте також: Сили оборони тиснуть ворога не лише на східному фронті, а й на Херсонщині

Янушевич наголосив, що ситуація у деокупованих населених пунктах Херсонщини надважка. Так, у Князівці пошкоджено або зруйновано 100% будинків, у Високопіллі – 80%.

Тим, хто залишається у деокупованих населених пунктах Херсонщини, намагаються доставляти їжу, ліки та інші гуманітарні вантажі.