Кубраков: У найближчих планах - відновити залізничне сполучення Харкова з Ізюмом

Фото

Міністерство інфраструктури найближчим часом має намір відновити залізничне сполучення між Харковом та Ізюмом, визволеним від військ рф.

Про це очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Працюємо над тим, щоб кількість рейсів збільшувалася, як і маршрути курсування. Зокрема, в найближчих планах – відновити залізничне сполучення Харкова з Ізюмом», - зазначив він.

Міністр уточнив, що пріоритетними роботами також є розчищення доріг та зведення тимчасових переправ біля зруйнованих мостів. Всі задіяні служби готові включитися на всі 100%, очікуючи «зеленого світла» від піротехніків ДСНС, які проводять розмінування.

«Уже завершуємо розроблення плану логістичного об’єднання області, щоб у найкоротші терміни створити безпечні логістичні ланцюжки на звільнених територіях», - додав Кубраков.

Як повідомлялося, Укрзалізниця повертає сполучення у деокуповану Харківську область. З 15 вересня між обласним центром та Балаклією почне курсувати рейковий автобус.

Читайте також: Президент: Разом з нашим прапором на деокуповану територію заходить нормальне життя

Аби це стало можливим, було проведено розмінування на маршруті, а залізничники в найкоротші терміни відремонтували міст, десятки пошкоджень колії та контактної мережі.