16-річна львів’янка відкрила заклад української кухні для підтримки ЗСУ

Фото

Дівчина вже близько року вивчає всі аспекти кулінарії й ресторанного бізнесу

Діана Костирко – молода та ініціативна львів’янка, яка надихнулась тим, як її рідні, особливо, батько, єднаються задля підтримки Збройних сил України та вирішила відкрити власний заклад української сучасної кухні – «На часі», який об’єднуватиме молодь. 

«Концепцією закладу є консолідація молоді, їх залучення до розвитку економіки країни, ознайомлення з сучасною українською кухнею та споживання швидкої корисної їжі», - каже юна рестораторка.

Соціальною складовою ресторану є допомога ЗСУ – організація заходів для збору коштів задля проєкту «1000 автомобілів свободи». Підтримка малого бізнесу. 

Дівчина вже близько року вивчає всі аспекти кулінарії й ресторанного бізнесу. Це її перший досвід у веденні власної справи, проте плюсом є те, що вона ще змалечку допомагала батьку в сімейному бізнесі. 

«Маю надію і вірю, що згодом ми відкриємось й в інших містах України. Молодь повинна знати історію своєї держави, популяризувати її та харчуватись корисною їжею. Сьогодні на часі допомагати, любити, розвиватись, вчитись чомусь новому й бути надійним тилом для наших захисників», - наголошує Діана. 

Щоб підтримати ініціативу молодої львів’янки, на відкриття заходу приїхало чимало гостей – представники влади, політики, приватного бізнесу, волонтери, молодь, ЗМІ з різних куточків України та з-за кордону. 

Урочисто перерізали стрічку, у знак відкриття ресторану, власники – Діана та Костянтин Костирко; міський голова міста Червоноград Андрій Залівський; Президент Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій Алекс Греченюк та Радник голови ЛОДА з молодіжної політики  Любомир Сопільник. 

За допомогою гостей було встановлено й новий рекорд України - приготування паляниці: найбільшої традиційної української сучасної випічки довжиною 5 метрів, з понад 100 інгредієнтів, зібраних з усіх регіонів нашої країни, авторським соусом й за менш ніж 10 хвилин. 

Зафіксувала рекорд генеральний директор Книги світових рекордів, голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк.

Рекорд присвятили захисникам і захисницям України. Зокрема, власникам, завдяки партнерам та донорам ресторану, вдалось організували передачу 2-ох автомобілів для військових у рамках проєкту «1000 автомобілів свободи». Один автомобіль поїде у Харків для військової частини А7289,  інший - у Херсон для військової частини  А4221. 

Ініціаторами проєкту «1000 автомобілів свободи» є голова Львівської ОВА Максим Козицький та голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин за підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям, Львівського оборонного кластеру та інших партнерів.