Посягання на територіальну цілісність: Одеський суд зобов'язав чоловіка читати історичні книги

Приморський суд Одеси виніс вирок обвинуваченому за посягання на територіальну цілісність України та дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, – засудити до позбавлення волі на 3 роки умовно та прочитання двох книг.

Вирок внесений до Єдиного державного реєстру судових рішень, передає Укрінформ.

«Затвердити угоду, укладену між прокурором відділу Одеської обласної прокуратури Артуром Крисанем та обвинуваченим Особа_1 про визнання винуватості у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110 ККУ. Особа_1 визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 109 ККУ, та призначити йому покарання… у вигляді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна. На підставі ст. 75 ККУ Особа_1 звільнити від відбування призначеного покарання з випробувальним строком 3 роки», - йдеться у вироку, винесеному суддею Віктором Попревичем.

Зазначається, що суддя також зобов’язав злочинця «прочитати твори Сергія Плохія «Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності» та Романа Іваничука «Орда» і повідомляти Службу з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Читайте також: Одеський суд зобов'язав двох крадіїв читати Марка Твена і Шевченка

У вироку судді Попревича, констатовано, підсудний визнав свою провину в неодноразовому оприлюдненні у загальнодоступній соціальній інтернет-мережі «Одноклассники» публікацій, які містили публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та зміни меж території України.