Голова Київської ОВА: Активні бойові дії велися в 37 громадах, збитки – десятки мільярдів доларів

На теренах Київщини з 69 громад у 37 відбувалися активні бойові дії. Пошкоджено або зруйновано близько 26 тисяч об'єктів. За попередньою оцінкою, збитки сягають десятків мільярдів доларів.

Про це сказав голова Київської ОВА Олексій Кулеба в інтерв'ю ТСН, передає Укрінформ.

"У Київській області 69 територіальних громад, з них – у 37 були активні військові дії. Тому маємо жахливі наслідки. Спершу ми маємо все задокументувати, обстежити, отримати висновки експертів. Але те, що можу сказати – це точно десятки мільярдів доларів!" - зазначив він.

За словами очільника КОВА, руйнації зазнали близько 26 тисяч об'єктів. До того ж, щодня збільшується кількість пошкоджених багатоповерхівок.

"Повністю зруйновано приватних будинків близько 4700, багатоповерхових будинків – 161. За багатоповерховими будинками це не остаточна цифра, бо кількість збільшується щодня після обстеження і висновків експертів. Заклади освіти – 11 садочків і шкіл зруйновані повністю, а близько 200 – частково, дві медичні установи – амбулаторії – знищені вщент, близько 100 закладів зазнали пошкоджень різного ступеню. 48 мостів були повністю зруйновані", - розповів Кулеба.

Читайте також: На Київщині з резервного фонду виділять майже ₴145 мільйонів подолання наслідків війни

Він додав, що точну цифру збитків отримають лише після повної документації та висновків експертів.

Як повідомлялося, у Київській області з бюджету місцевого резервного фонду влада виділить для подолання наслідків війни та відновлення регіону майже 145 мільйонів гривень.