У Херсоні російські військові захопили приміщення банку та держустанови

На Херсонщині російські військові захопили приміщення банку та держустанови, а також вкрали автомобіль центру первинної медико-санітарної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Херсонської області.

«У Херсоні в мікрорайонах Таврійський та ХБК військові російської армії захопили два адміністративні приміщення одного з відділень банків. Окупанти заволоділи матеріальними активами та готівкою, яка знаходилася у сховищі та сейфах», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Херсоні російські військові викрали волонтерку

Також у Херсоні по вул. Потьомкінській загарбники захопили адміністративне приміщення державної установи. Нині у будівлі знаходяться представники так званого «правового департаменту Херсонської обласної адміністрації» самопроголошеної влади рф, інформують у поліції.

Зазначається, що у Горностаївській громаді озброєні військові рф протиправно заволоділи службовим автомобілем центру первинної медико-санітарної допомоги.

Як розповідають у поліції, у місті Олешки військові рф вдерлися до приватного будинку, звідки викрали все майно, яке завантажили на автомобіль «Урал» та вивезли у невідомому напрямку.

Читайте також: На Херсонщині росіяни викрали директора комунальних підприємств

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники викрадають автотранспорт місцевих мешканців, а також обкрадають склади, магазини.

У Херсоні з порту військові рф викрали складні мінеральні добрива, також в обласному центрі вони захопили мережу автозаправних станцій, а біля Олешок - базу зеленого туризму.

У Херсоні російські загарбники захопили підприємство з виробництва будівельних матеріалів. Також у передмісті Херсона військові рф захопили сільськогосподарську базу. Сума матеріальних збитків становить майже 5 млн грн.

Загарбники грабують бази відпочинку на Чорноморському узбережжі в Лазурному, у Генічеську, відбирають у власників приморські пансіонати.

30 травня росіяни відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів, блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають жителів області, російські загарбники обкрадають фермерів та бізнес.