росіяни лінійкою вимірюють пошкодження Антонівського мосту - з ремонтом проблеми

Працівники слідчого комітету рф з лінійкою на камеру заміряють пошкодження Антонівського мосту після ударів ЗСУ, проте з ремонтом у загарбників проблеми – немає ні фахівців, ні необхідної техніки та матеріалів.

Про це написав у Телеграмі перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, повідомляє Укрінформ.

"Антонівський міст після нічного відпрацювання отримав серйозні пошкодження. Кілька наскрізних пробиттів перекриття, скоріш за все, отримали деформацію і несучі частини конструкції. Працівники ск рф, яких орки пригнали на міст і які на камеру з лінійкою намагалися фіксувати пошкодження, це все частина підтримки ілюзії, що юрисдикція росії поширюється на територію Херсонщини. Ремонтувати ж міст - це зовсім інша історія, тут потрібні інженери, будівельні розрахунки і спеціальна техніка та матеріали", - зазначив Соболевський.

За його словами, відновлювальні роботи відбуватимуться за "перевіреною" схемою - залатати отвори звичайними плитами та накрити це дорожнім покриттям. Зрозуміло, що допустиме навантаження за такого підходу розрахувати складно.

Читайте також: Після ураження Антонівського мосту люди почали користуватись водним транспортом - ЗМІ

"У разі використання мосту після такого ремонту для перекидання важкої військової техніки російським танкістам знадобиться вдвічі більше ікон", - іронізує Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові знову завдали ударів по Антонівському і Каховському мостах

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань назвав безперспективними плани загарбників знайти альтернативу пошкодженому Антонівському мосту.

Антонівський міст з'єднує Херсон із лівобережжям Дніпра, відкритий 1985 року.