Будинок офіцерів у Вінниці до зими потрібно законсервувати — Чернишов

Фото

Для збереження фасаду Будинку офіцерів у Вінниці потрібно провести підготовчі роботи. Поки що до зими будівлю потрібно законсервувати.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Будинок офіцерів має зберегти свій фасад, для цього потрібні серйозні підготовчі роботи. А поки що — до зими необхідно законсервувати будівлю», — йдеться в повідомленні.

Міністр озвучив зазначену ініціативу за результатами робочої поїздки у Вінницю. Він повідомив, що планується комплексне відновлення площі Перемоги у місті.

«Будинок побуту, місце роботи малого та середнього бізнесу, потребує експертної оцінки, яка визначить процес його відновлення. Але він точно має стати кращим, більш комфортним та функціональним», — зазначив міністр.

За його словами, місцева влада запевнила його, що всі пошкоджені сусідні житлові будинки будуть відремонтовані до опалювального сезону. Уже зараз в них введуться роботи зі скління та заміни покриття дахів.

Читайте також: У Вінниці можливо забезпечити укриття у 25 школах - мер

Як повідомлялося, Вінницька міськрада передбачила у бюджеті понад 30 млн грн на ремонт будинків, пошкоджених під час російського ракетного обстрілу 14 липня. Унаслідок атаки загинули 24 людини, зокрема троє дітей.