Гауляйтеру Голої Пристані та його заступниці заочно повідомили про підозру

Фото

Гауляйтеру Голої Пристані та його «першій заступниці» заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«Двом громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у травні 2022 року житель.Херсона вступив у злочинну змову з окупаційними військами рф та добровільно погодився зайняти псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області». Виконуючи функції керівника незаконного органу, підозрюваний з червня призначає «голів сільських адміністрацій».

Також встановлено, що місцева жителька, «реалізуючи свої політичні амбіції», зайняла посаду так званого «першого заступника голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області».

Підозрювані активно проводять агітаційну роботу серед працівників педагогічних колективів, інформують у прокуратурі.

До призначень окупаційною владою так званий «голова» займався підприємницькою діяльністю, а його пособниця очолювала один із відділів виконавчої влади Чулаківської сільської об’єднаної територіальної громади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Херсонській області.

Читайте також: Колаборанти заявили про запуск поромної переправи біля Антонівського мосту

Як інформує херсонське видання «Мост», повідомила про підозру у колабораціонізмі гауляйтеру Голої Пристані Геннадію Недялкову та його «заступниці» Юлії Черемісіній.

Як повідомляв Укрінформ, на загарбаній території Херсонщини страждають від терору освітяни, яких ворог примушує до співпраці, – їм погрожують, до них загарбники приїжджають додому, викрадають. Більшість освітян вимушені виїжджати, побоюючись за своє життя. На Херсонщині 27 липня загарбники побили та викрали освітянина Володимира Ліфінцева.

Фото: vgoru.org