У Маріуполі зростає невдоволення мешканців через щоденні черги за російською гуманітаркою

У Маріуполі зростає незадоволення мешканців за щоденні черги на сонячному пеклі та без води за гуманітарною продуктовою допомогою.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та оприлюднив відео з місць події.

«Маріуполь. Зростає незадоволення маріупольців щодо відношення окупантів до їхніх потреб. Гуманітарна допомога знову головне джерело їжі для більшості… Щоденні черги на пеклі навіть без води. Черга, аби записатись в чергу, черга, аби отримати по запису в чергу. Прояви незадоволення все агресивніші. Скоро маріупольці почнуть бити колаборантів в прямому сенсі. І це достатньо справедлива кара з огляду на ситуацію», - написав Андрющенко.

Читайте також: Учителів з Маріуполя загарбники вивозять на «перенавчання» до Ростова

Він пояснив, що у Маріуполі, по-перше, заробітної плати та пенсій, які окупанти почали давати, не вистачає навіть на мінімальний рівень життя людей, навіть при звільненні від оплати комунальних послуг та проїзду транспортом.

«По-друге, розкрадання гуманітарки родиною Іващенків (самопроголошений «мер») і кураторами від росії призвели до логічних наслідків - її не вистачає на реальних людей», - додав радник мера.

Він зазначив, що при нестачі гуманітарної допомоги, чого точно вистачає, так це пропаганди - замість їжі можна взяти купу газет, в яких пишуть як гарно живеться на окупованій території і в Маріуполі.

«Яке свято - дружба з Північною Кореєю. Головне - не підіймати очі, відключити слух та нюх. Не звертати увагу на спрагу і, в принципі, можна повірити, що життя покращилось», - з іронією підсумував радник мера.

Читайте також: Маріуполь до понеділка закривають на в’їзд та виїзд, загарбники шукатимуть партизанів

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте також: «ЗСУ йдуть»: У Маріуполі на залізничному вокзалі з’явився патріотичний напис

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».