СБУ оголосила підозру колаборанту із створеної загарбниками «адміністрації» Мелітополя

СБУ оголосила підозру колаборанту, який погодився очолити так званий «департамент капітального будівництва та ЖКГ» створеної російської загарбниками «військово-цивільної адміністрації Мелітополя».

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька ОВА, передає Укрінформ.

“СБ України встановила, що мешканець Мелітополя добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. Його призначили начальником департаменту капітального будівництва та житлово-комунального господарства так званої “военно-гражданской администрации г. Мелитополь”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колаборант організував та особисто брав участь у знятті Державного прапора України на центральній площі міста та видаленні української державної символіки з адмінбудівель.

Слідчі УСБУ в Запорізькій області кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Читайте також: На Закарпатті викрили колаборанта, який прикидався волонтером

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру у колабораціонізмі головному залізничнику захопленої території Херсонської області.