За виїзд з окупованої Херсонщини перевізники просять до 20 тисяч гривень

Українців закликають долучатися до організації безкоштовного вивезення мешканців з окупованої Херсонщини, оскільки заплатити перевізникам від 3,5 тис. до 20 тис. гривень можуть не всі.

Про це у відеозверненні у Фейсбуці заявив в.о. заступника мера Херсона Роман Головня, передає Укрінформ.

«Люди (котрі хочуть виїхати з окупованих територій Херсонщини – ред.) не можуть виїхати з двох простих причин. Основна причина – це фінанси, тому що ми прекрасно знаємо, скільки гилять перевізники – це від 3,5 до 20 тисяч гривень», - зазначає Головня.

Друга проблема – невідомість, з якою стикнуться люди, коли вони виїдуть з окупованої території: куди їхати, як їхати, за що жити і де жити, як заробляти.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали списки виборців

Головня розповів, що вже розпочав процес організації безкоштовної евакуації мешканців області. Він закликав долучитися до нього всіх, хто має таку можливість, зокрема фінансову, а також водіїв та власників мікроавтобусів.

Сам Головня виїхав на підконтрольну територію три тижні тому. У відеозверненні він заявив, що виконував функції заступника міського голови Херсона із травня 2021 року по квітень 2022 року.

У розмові з кореспондентом агентства телефоном Головня уточнив, що заяви про звільнення не писав, заробітної платні не отримує. Виконував свої функції, поки в мерію не зайшли окупанти, це сталося у середині березні.

На офіційному сайті міської ради Головня вказаний як виконуючий обов’язки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів.

Фото ілюстративне