У Маріуполі вкрадені в міста сміттєвози загарбники видають за «подарунок із рф»

У захопленому Маріуполі сміттєвози, закуплені раніше міськрадою, російські загарбники видають за подарунок «города-побратима Санкт-Петербурга».

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ. Він опублікував відповідну фотографію.

«На фото - спецтранспорт для прибирання сміття, закуплений Маріупольською міською радою. Виходячи з підпису фото - це не наш сміттєвоз, а подарунок Санкт-Петербурга. Вони навіть фарбувати вже не заморочуються - повісили номер «днр» і одразу - подарунок росіян. Справжній подарунок росіян - зруйноване майно та відібране життя десятків тисяч маріупольців. А це - наше. Законне. Просто тимчасово вкрадене», - написав Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі невідомі спалили техніку мнс росії – радник мера заявляє, що загарбникам чинять опір

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».