У Львові провели акцію «Ангели світла» в пам'ять про дітей, що загинули під час війни

Фото

У центрі Львова, на проспекті Свободи, відбулась акція «Ангели світла», присвячена Дню вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми схиляємо голови перед нашими світлими ангелами, нашими дітьми. Бувало, що, ховаючись від обстрілів, ми тривалий час перебували у підвалах і чекали на допомогу. Дякувати Богу і всім небайдужим людям, зараз ми у безпеці», - розповіла вихователька дітей з Луганщини Ірина.

У Львові провели акцію «Ангели світла» в пам'ять про дітей, що загинули під час війни / Фото: Львівська ОВА

Учасниками дійства стали десятки вихованців дитячих притулків з Донецької, Луганської та Харківської областей, які евакуювались на Львівщину. Разом з вихователями зараз вони мешкають в одному з притулків Львова.

«Найперше, про що я подумала на початку війни: мені треба врятувати свою дитину попри все. Адже, якщо ми не врятуємо сьогодні цвіт нашої нації, то не зможемо жити далі», - поділилась враженнями Ірина, яка разом із донькою евакуювалась з Ірпеня.

«Ангели світла» - це інсталяція ангела, на яку під час заходу діти пов’язували білі стрічки, як символ душ маленьких українців, які загинули від рук загарбника. Статую ангела виготовили діти зі Стрийського вищого художнього професійного училища.

Наприкінці заходу відбувся виступ брас-хору Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.

Читайте також: Посол США і перша леді України вшанували пам’ять загиблих через агресію рф дітей

Як повідомляв Укрінформ, упродовж повномасштабної війни, яку розпочала росія, загинула вже 261 дитина.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Захисники України чинять запеклий опір агресору та завдають йому важких втрат.