Зі Слов'янська сьогодні евакуювали в Дніпро 73 особи

Зі Слов'янська Донецької області у суботу, 4 червня, 73 жителі, серед яких 10 дітей, виїхали в місто Дніпро.

Про це в ефірі телемарафону UAразом повідомив керівник міської військово-цивільної адміністрації Слов'янська Вадим Лях, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні в Дніпро виїхали 73 особи, серед яких 10 дітей. У Дніпро зазвичай від 70 до 100 людей виїжджають. Ну і в інші області записуються на виїзд від 100 до 200 людей», - сказав Лях.

За його словами, цей тиждень був активнішим щодо виїзду - майже вдвічі збільшилася кількість людей, які виїжджають і евакуаційними автобусами, і також своїм транспортом люди активно виїжджають, вивозять речі. Обстріли Слов'янська, які відбувалися протягом тижня, підштовхнули багатьох громадян все-таки залишити місто, зазначив Лях.

Він вкотре закликав місцевих жителів виїжджати з міста.

«Я ще раз, користуючись нагодою, закликаю всіх виїжджати. Також тих, хто з якоїсь причини вирішив повернутись у місто, - потрібно утриматися від цього. Я думаю, що для цього буде більш слушний час, а зараз бажано виїхати з міста на безпечнішу відстань», - сказав керівник міста.

У свою чергу Слов'янська військово-цивільна адміністрація у Телеграмі повідомила, що завтра, 5 червня, вирушать евакуаційні автобуси у Дніпро. А в понеділок, 6 червня, буде організовано евакуаційний рейс у Вінницьку, Хмельницьку та Чернівецьку області з розселенням. Запис на евакуацію – за телефонами гарячої лінії Слов'янської ВЦА.

Читайте також: На Донеччині росіяни за добу обстріляли 11 населених пунктів, є поранені

Як повідомлялося, загарбники 2 червня обстріляли Слов'янськ. Руйнувань зазнав приватний сектор на околиці міста, перебита високовольтна лінія. Обійшлося без жертв.

Нині підрозділи російських загарбників відновлюють наступ на Слов'янському напрямі.

У Слов'янську жили до 24 лютого 100 тисяч людей, зараз залишаються в місті близько 30 тисяч людей.