Кілька міст і десятки сіл на Запоріжжі через дії загарбників залишилися без питної води

КП "Облводоканал" не має можливості доставити хімічні реагенти на станцію доочищення води, яка розташована в селищі Якимівка Запорізької області, бо окупанти заблокували проїзд.

Про це йдеться у листі керівництва "Облводоканалу", яке оприлюднила в Телеграмі Бердянська міська рада, передає Укрінформ.

"Станом на 23 травня запас рідкого хлору в контейнерах на очисних спорудах експлуатаційного цеху водопостачання Західного групового водогону добігає кінця. Цей факт унеможливлює виробляти питну воду та транспортувати її магістральними водогонами для потреб населення 21 населеного пункту Мелітопольського району, смт Приазовське, м. Приморськ, с. Азов та м. Бердянськ", - ідеться у листі.

У "Облводоканалі" запевняють, що придбали рідкий хлор ще на початку травня. Партію речовини транспортували в бік Василівки, але окупанти не дозволили проїзд.

"З 24 травня облводоканал припиняє водопостачання по Західному груповому водогону на невизначений термін", - зазначено в листі.

Якщо ж окупанти здійснять несанкціоновану подачу води, то, як попередили в КП, вона не відповідає нормам. Її не можна використовувати для пиття та гігієни.

"Вода у мережі буде технічна та така, що не призначена для споживання людиною", - написали в листі.

Читайте також: Повідомили про підозру генералу рф, який наказав обстрілювати Запоріжжя

Як повідомляв Укрінформ, на російському блокпосту в районі Василівки вже кілька днів стоять кілька сотень автомобілів. Люди не можуть проїхати в бік Запоріжжя, бо загарбники не пропускають, без жодних пояснень.