Із харківського метро за останні дні переселили понад 170 мешканців області

Із харківського метрополітену за останні дні переселили понад 170 мешканців області, які втратили житло та переховувалися в підземці від обстрілів.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«Протягом трьох днів із метрополітену розселили 177 людей - це жителі громад Харківщини, які ховалися від обстрілів у метрополітені. Їм надано тимчасові помешкання. Ще 29 осіб влаштувалися самостійно або поїхали з Харкова», - зазначається в повідомленні.

За даними директора департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Юрія Шпараги, досі є випадки, коли мешканці області змушені шукати прихистку в метро.

«Досі є поодинокі випадки, коли люди з області прибувають до Харківського метро через те, що не мають де жити. Ми їм також пропонуємо інше тимчасове житло. Ситуація під контролем. Тримаємо зв’язок із міською владою та керівництвом метрополітену», - повідомив Шпарага.

Читайте також: Мерефа на Харківщині вчора зазнала ракетного обстрілу, пошкоджені 30 будинків

Як повідомлялося, метро в Харкові не працювало три місяці. З 24 травня потяги курсують у всіх напрямках, крім ділянки від станції «Академіка Павлова» до станції «Героїв праці». Крім того, станція «Держпром» працює тільки як пересадковий вузол (зайти на станцію і вийти з неї не можна, а можна тільки перейти на станцію «Університет» і навпаки). Графік роботи метрополітену для пасажирів - з 7:00 до 19:00.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, російськими обстрілами пошкоджено шість складів харківського метрополітену та депо.

Фото: Харківська ОВА