У Чернігові дев'ятирічна дівчинка позбулася довгої коси, щоб допомогти військовим

Відео

9-річна Кіра Губіна з Чернігова відрізала коси, які ніколи не обстригала, й виручені 3,5 тисячі гривень віддала на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Ідея здати волосся дівчинці прийшла, коли вона разом зі своїми батьками і трьома братами та сестрами ховалася в укритті він обстрілів. Дівчинка говорить, раніше тато категорично забороняв зрізати коси:

“В Інтернеті я побачила, що дівчата обрізають волосся під каре і за це, взагалі, можна отримувати гроші. Я ж раніше цього не знала. Я вирішила поїхати до перукарні, обрізати волосся, продати та віддати гроші на ЗСУ”, — розповідає Кіра.

Вона повідомила, що тато був проти, завжди. Казав: "У тебе шикарне волосся, ніколи не будемо його обрізати”. Цього разу тато погодився без вагань.

В родині Губіних четверо дітей. Вони переїхали до Чернігова два роки тому. Їхній будинок стоїть на околиці міста, яку з перших днів війни обстрілювали російські війська. Будинок встояв, але потребує ремонту.

“У нас є друзі, які служать в ЗСУ. Зараз вони під Луганськом, їх там близько 20 людей. Вони зараз збирають на рації, тепловізори”, — розповідають батьки.

А Кіра сподівається, що її приклад надихне й інших.

Читайте також: Понад 90% українців називають свободу однією з головних цінностей

Як повідомлялося, 10-річна чернівчанка Тетяна позбулася своєї довгої коси, щоб переказати вторговані 3,1 тис. грн на допомогу українським воїнам.