Дніпровські студенти до Дня вишиванки створили реп-композицію «Ми - українці»

Відео

Студенти театрального відділення Дніпропетровського мистецько-художнього коледжу культури створили до Дня вишиванки реп-композицію "Ми - українці" на слова Оксани Забужко.

Про це повідмоляє у Фейсбуці пресслужба Дніпропетровської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"До Дня вишиванки студенти театрального відділення створили композицію "Ми — українці". В основу покладений реп-переспів віршу Оксани Забужко "Рядок з автобіографії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ОВА, ідея збереження родової пам'яті, духовної краси української нації як нить основи закодована у мальовничій красі вишиванки.

Режисер-постановник композиції - Олена Ряпулова.

Також студенти коледжу запропонували новий флешмоб - #КрасаВишиванки. Для участі в ньому охочим пропонують викласти на власних фейсбук-сторінках фото у вишиванці або відео, на якому розповісти вірші, цікаві історії, пов’язані з вишиванкою, та побажання нашим воїнам. Публікацію позначити хештегом #КрасаВишиванки.

Читайте також: Війна наповнила День вишиванки новим щемливим змістом - Зеленська

"Цією акцією ми хочемо долучитися до наших історичних та ментальних першоджерел, до духу наших предків, які через сакральні коди вишиваних сорочок нададуть нам ще більшої краси, мужності, приведуть нас до неодмінної перемоги", - зауважили в коледжі.

Щороку у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Він був започаткований 2006 року студенткою Чернівецького національного університету Лесею Воронюк.