Загарбники намагаються провести престур у Маріуполі, щоб дискредитувати Україну - Ткаченко

російські загарбники намагаються провести престур для іноземних журналістів на території Маріуполя, щоб дискредитувати роль України у війні. 

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.

"Фейки та дезінформація рф набула просто якихось неймовірних форм. Зараз окупанти намагаються провести престур для іноземних журналістів на території окупованого Маріуполя. Першочергова мета ворога — дискредитувати роль України у війні. Наразі вже завезені спеціальні «декорації» для іноЗМІ: уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів Донецької області, зібрана масовка та актори, які будуть видані як місцеві очевидці", - написав міністр.

Читайте також: Вода розмиває могили у дворах Маріуполя, хвороби можуть забрати тисячі життів – мер

Ткаченко зазначив, що подібна поведінка військових рф лише сприятиме поширенню їхніх пропагандистських заяв та наративів. За його словами, не можна говорити про престури у місцях, які контролюються ворогом. Який може інсценувати вигідну для себе картинку.

"А для колег-журналістів з-за кордону наголошу: перетин державного кордону чи лінії розмежування, перебування та будь-яка діяльність медіа на окупованих територіях регулюється законодавством України та міжнародним правом. Тому участь іноземних журналістів у будь-яких престурах на території України, в тому числі тимчасово окупованій агресором, має відбуватися згідно із законодавством України", - зауважив міністр.

Читайте також: У МЗС нагадали, що чекає на журналістів, які заїхали на окуповані території з росії

Ткаченко закликав іноземних журналістів не посилювати російську пропагандистську машину.

Як повідомлялося, за даними воєнної розвідки України, департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує престур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України.Так, із 18 до 21 травня загарбники планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя.