Ворог обстрілює звільнені населені пункти на Харківщині

Фото

На Харківщині російські війська не припиняють обстрілювати Дергачівську громаду, найбільше потерпають нещодавно звільнені населені пункти.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«Минулої доби окупанти не припиняли бомбити Дергачівщину. Особливо складною є ситуація в Слатине, Прудянці, Руській Лозовій та Питомнику (нещодавно звільнені, - ред.), по яким ворог наносить удари з мінометів, артилерії, танків та вертольотів. Житлові квартали разом з об’єктами цивільної інфраструктури у цих населених пунктах мають значні пошкодження, а подекуди повністю зруйновані», - повідомив Задоренко.

Токарівський, Проходівський, Козачолопанський старостинські округи, Цупівка Прудянського старостату та село Нове Русько-Лозівського округу досі перебувають під контролем ворожих сил. Евакуація місцевого населення звідти неможлива, як і доставка будь-якої допомоги.

«14 травня ми відновили гуманітарну роботу після знищення окупантами нашого гуманітарного штабу. Цей терористичний акт, як і всі інші дії агресора, не завадять нам працювати. Вчора мешканці Дергачів, Шовкоплясів, Ємців, Замірців та Руської Лозової отримали чергові пакети продовольчих товарів», - зазначив голова громади.

Читайте також: На Харківщині росіяни при відступі замінували дитяче ліжко — ОВА

За його словами, в місті почали прибирання прилеглої до знищеного Будинку культури території.

Як повідомлялося, вночі 13 травня в місті Дергачі російські загарбники ракетним ударом зруйнували Будинок культури, в якому розміщувався гуманітарний штаб.

Фото: В’ячеслав Задоренко / Фейсбук