Артисти Херсонського театру репетирують онлайн, щоб зіграти виставу у день визволення міста

Артисти Херсонського музично-драматичного театру проводять онлайн-репетиції, щоб дати виставу у перший же день визволення міста від російських загарбників.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів генеральний директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Куліша Олександр Книга.

"Із головним режисером нашого театру (Сергієм Павлюком - ред.) ми домовилися, що будемо проводити з артистами онлайн-репетиції для того, щоби у перший день звільнення Херсона обов’язково зіграти виставу", - повідомив Книга.

Він розповів, що Павлюк був активістом проукраїнських мітингів у захопленому російськими військами Херсоні, тому його могли затримати і катувати. Врятувало те, що коли загарбники вдерлися до нього додому, його не було – жив із сім’єю на дачі. Виламали двері, забрали всю техніку, лишили майже голі стіни, хотіли викликати на «бесіду». Павлюк встиг виїхати із Херсона останнім коридором.

Читайте також: Херсонський театр у червні проведе міжнародний фестиваль "Мельпомена Таврії"

Сам Книга, якого російські військові допитували в Херсонському СІЗО, теж зміг виїхати - спочатку до Одеси, тоді до Львова, де колеги надали йому робочий кабінет у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

Є також плани співробітництва Херсонського муздраму з польськими театрами, які Олександр Книга наразі не готовий розголошувати.

Фото: Олександр Книга