На Кіровоградщині провели обшук на територіях двох підприємств, які співпрацюють з росією

На Кіровоградщині правоохоронці провели обшук на територіях двох підприємств, які співпрацюють з росією.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Працівники прокуратури спільно з співробітниками Управління стратегічних розслідувань та слідчими поліції здійснили санкціоновані обшуки на території двох підприємств, які співпрацюють з країною-агресором», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, обшуки проводили у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів у великих розмірах особами, які є громадянами рф та здійснюють свою діяльність на території регіону на правах засновників та власників підприємств.

«Під час обшуків виявлено та вилучено документацію, що підтверджує фінансово-господарські взаємовідносини вказаних суб’єктів господарювання з російською федерацією, зокрема, між ними укладено контракти про поставку продукції та сировини", - стверджують у Кіровоградській обласній прокуратурі.

Встановлено, що власником 91% акцій одного з цих товариств є закрите акціонерне товариство, яке зареєстровано в країні-агресорі та є активним учасником державних закупівель у росії. Замовниками цих закупівель виступають підприємства міністерства оборони рф та концерн Росенергоатом.

Окрім цього, однин із суб’єктів господарювання неодноразово реалізовував та транспортував готову продукцію в місто Самара на підприємство, яке надає допомогу самопроголошеній владі на територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також: У Києві ліквідували канал збуту вогнепальної зброї та боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 12 травня ухвалила закон, що передбачає націоналізацію українських «дочок» Сбербанку росії та ВЕБ.рф.