Вороги не припиняють обстріли Дергачівської громади на Харківщині, є тяжко поранені

Вороги не припиняють обстріли Дергачівської громади на Харківщині, двоє людей 10 травня були тяжко поранені.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«Останніми днями ситуація в громаді залишається стабільно напруженою. Окупанти не припиняють бомбити з артилерії Дергачі разом з навколишніми селами, Руську Лозову, Слатине, обстрілювати з мінометів, танків і вертольотів Прудянку. У Слатине протягом минулої доби від ворожих обстрілів двоє місцевих мешканок зазнали серйозних поранень і були доставлені до лікарні», - повідомив Задоренко.

За його словами, Збройні сили України продовжують контрнаступ на півночі області, зокрема на північ від Руської Лозової, наразі в громаді чекають підтвердження від керівництва області та Генерального штабу ЗСУ про звільнення Питомника.

За словами Задоренка, триває гуманітарна робота в Дергачах і селах, де це можливо. Окрім продовольчих та санітарно-гігієнічних товарів, а також корму для домашніх тварин, жителі міста також мали змогу отримати готові обіди.

Читайте також: В Оріхові на Запоріжжі через ворожий обстріл є загиблі і поранені

Окупованими залишаються Токарівський, Проходівський, Козачолопанський старостинські округи, Цупівка Прудянського округу та село Нове Русько-Лозівського округу. Також внаслідок ворожих обстрілів усі старостати залишаються без електроенергії і частково без зв’язку, громада повністю відключена від газопостачання. Наразі відновити ці комунікації неможливо через бойові дії.

Як відомо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.