Російські військові розповсюджують фейки про начебто заборону виїзду із Запоріжжя

Російські військові розповсюджують фейки про те, що мешканцям Запоріжжя начебто заборонили виїзд з міста.

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Міноборони рф стверджує, що тут (у Запоріжжі - ред.) начебто заборонили евакуацію цивільного населення: мовляв, «будь-які спроби мешканців залишити місто жорстоко зупиняють батальйони тероборони, застосовуючи фізичне насилля». Насправді єдина тимчасова заборона, яка діяла цими днями, - обмеження виїзду із Запоріжжя на тимчасово окуповану територію, і пов’язана вона була саме із військовою ситуацією в області: аби не наражати людей на небезпеку рух транспорту в напрямку тих територій, де стоять росіяни і готуються провокації, був зупинений", - пояснили в ОВА.

Також додається, що росіяни на своїх блокпостах не пропускають мирних українських громадян, які хочуть покинути тимчасово окуповані території. Сьогодні існує запит на евакуацію та на виїзд з Мелітополя та Бердянська, але наразі це зробити централізовано неможливо - росіяни майже місяць не дають гуманітарних коридорів. В евакуаційних колонах, що змушені по кілька діб стояти на блокпостах, - жінки, діти, літні люди.

Читайте також: На Запоріжжі російські загарбники розстріляли свої ж авто, аби не їхати на фронт - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, евакуаційна колона, яка виїхала 8 травня з Мелітополя та їхала на Запоріжжя через Оріхів, потрапила під обстріл.