У Вінниці виставили спалену в Ірпені і Бучі російську військову техніку

Фото

У Вінниці виставили спалену в Ірпені та Бучі російську військову техніку як знак нескореності та нагадування, що війна – поруч.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 5 травня, на Європейській площі розмістили справжні російські танк та БТР. Їх розбили у тяжких боях під Бучею та Ірпенем. Це відкрита інсталяція, яку можуть побачити усі вінничани. У ній закладено кілька змістів. В першу чергу – це свідчення злочинів путінської росії. Символічна й локація – Європейська площа. Україна – це Європа, українці сьогодні борються за свій вибір. Це і знак нескореності і нашої перемоги: як українці знищили ці бойові машини, так і знищать ворога», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що знищену ворожу техніку передали наші нацгвардійці - бійці Калинівського 8-ого полку оперативного призначення імені Івана Богуна.

У Вінниці виставили спалену в Ірпені і Бучі російську військову техніку / Фото: Вінницька міська рада

Читайте також: До Ірпеня приїхали 120 архітекторів з усієї країни

Минулого року на День Державного прапора і День Незалежності у Вінниці на Європейській площі проходила виставка історичної та сучасної техніки ЗСУ, Національної гвардії. На думку директора КП «Центр історії Вінниці» Олександра Федоришена, логічно, що саме ця локація стала зоною виставки - демонстрації ворожої техніки. Він висловив сподівання, що ця інсталяція підніматиме бойовий дух усіх вінничан та гостей міста.