Волонтери міжнародного фонду готують обіди для Тростянецької громади

Волонтери міжнародного фонду харчування World Central Kitchen готують обіди для мешканців Тростянецької громади на Сумщині.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі "U-LEAD з Європою".

Зазначається, що безкоштовно пообідати можуть всі мешканці з 38 населених пунктів Тростянецької громади. Їдальня просто неба з'явилася у центрі міста Тростянець при підтримці World Central Kitchen.

«Ми маємо змогу щоденно годувати мешканців громади, які цього потребують. У центрі міста кожного дня працює польова кухня від WorldCentralKitchen, вона розпочала роботу з 2 травня. Розраховуємо ресурси щодня на близько 1000 людей, і ця можливість доступна абсолютно кожному мешканцю нашої громади», - розповів Тростянецький міський голова Юрій Бова.

Також, за його словами, кухня працюватиме протягом декількох найближчих тижнів, а для тих, у кого немає можливості прийти за обідом через стан здоров’я чи вік, - буде здійснюватися доставка обідів. Для цього треба залишити заявку у представників фонду, які займаються приготуванням їжі.

World Central Kitchen — неприбуткова організація, заснована у 2010 році іспансько-американським шефом Хосе Андресом. World Central Kitchen відповідає за забезпечення їжею в надзвичайних ситуаціях.

Читайте також: Громади Київщини отримали генератори та інструменти для ремонту від U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою