На Житомирщині в заповіднику на російських боєприпасах підриваються дикі звірі

У природному заповіднику «Древлянський» на Житомирщині, територію якого замінували російські війська, на боєприпасах підриваються дикі звірі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в заповіднику.

«Всі села в напрямку від смт Народичі до кордону з Білоруссю значною мірою зруйновані. Значна частина території замінована. ЗСУ пішли назустріч зусиллям керівництва заповідника і розпочали розмінування його території. В результаті виявлено велику кількість мін і снарядів, залишених після відходу російських військ. Є випадки підриву диких звірів. При обстеженні території заповідника знайдено тушу загиблої самки лося, яка підірвалася на розтяжці», - зазначили в заповіднику.

Там додають, що територія потребує негайного розмінування, адже триває пожежонебезпечний період. Щодня температура повітря підвищується, а з нею зростає і вірогідність виникнення лісових пожеж.

Читайте також: На Київщині майже щодня фіксують підриви через наїзди на міни

Природний заповідник «Древлянський» розташований в межах Народицької територіальної громади, що є однією з найбільш постраждалих в області внаслідок російського вторгнення. Його територія охоплює значні площі лісів, забруднених радіонуклідами. Заповідник створений з метою збереження унікальних лісових і водно-болотних природних комплексів Українського Полісся, охорони реліктових та ендемічних рослин і тварин та відтворення і збагачення природних лісів регіону.

Як повідомляв Укрінформ, працівники природного заповідника «Древлянський» на півночі Житомирщини не можуть своєчасно реагувати на лісові пожежі через замінування території та зруйновані мости внаслідок російської агресії.