На Чернігівщині повернули заборону на торгівлю алкоголем

Через зростання злочинності на всій території Чернігівської області відновлено заборону торгівлі алкогольними напоями.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

"Учора ми проаналізували динаміку та характер злочинів за останні два тижні, і ви знаєте, якщо на ваги на одну чашу покласти безпеку жителів Чернігівщини, а на іншу - акциз у місцеві бюджети, я зроблю вибір на користь жителів Чернігівщини. Тому сьогодні зранку я підписав розпорядження: ми повертаємо заборону на торгівлю алкогольними напоями на території всієї Чернігівської області", - написав Чаус.

Читайте також: На Вінниччині скасували заборону на продаж алкоголю — ОВА

Голова ОВА наголошує: до Чернігова варто повертатися лише за крайньої потреби. Місту треба час, щоб підготувати критичну інфраструктуру.

Наразі в найбільш постраждалих мікрорайонах Чернігова поки нема газу. При цьому 65% абонентів обласного центру мають водопостачання. І по області майже повністю відновили електропостачання.

Де є можливість, заходять пасажирські перевезення.

Два мобільні оператори вже майже повністю відновили свої мережі на території області.

Читайте також: Над Чернігівщиною літає розвідувальна авіація рф

Як повідомляв Укрінформ, автобуси та тролейбуси в Чернігові запрацюють у другій половині травня, бо міська рада ще не домовилася щодо ціни та компенсацій із перевізниками.