На Луганщині вчергове спробують евакуювати людей із п’яти міст

На Луганщині без «режиму тиші» 30 квітня відбудеться чергова спроба евакуювати людей із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної.

Про це повідомила у Телеграмі Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Увага! сьогодні відбудеться евакуація жителів Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірської громади, Попасної!», - йдеться у повідомленні.

Обладміністрація вказала адреси зборів для організованого виїзду до залізничних вокзалів.

В ОВА нагадали, що евакуація, як і завжди безкоштовна, кожен у безпечних містах матиме безкоштовне житло, їжу, одежу та медичну допомогу.

Читайте також: У Попасній загарбники розстріляли два евакуаційні автобуси

«Допомагайте нам поширювати інформацію, передавайте адреси місць збору тим, в кого немає мобільного зв‘язку!», - звернулася до мешканців Луганщини військова адміністрація.

Також ОВА попередила, що евакуйовуватися треба тільки організовано, бо в регіоні наразі дуже небезпечно.

«Кремінна, не намагайтеся вирватися самостійно! Чекаємо на поліпшення ситуації, і тільки організована евакуація! Слідкуйте за повідомленнями. Сподіваємося на тишу…», - наголосили в ОВА.

Читайте також: На Луганщині росіяни обстріляли волонтерський автомобіль та поліцейський транспорт

Також поінформували, що на Луганщину буде направлений гуманітарний вантаж.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося понад 60 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.