Одеситів заспокоїли - у морі видно не ворожі кораблі, а підбиті росіянами баржі і танкер

Ситуація в районі Одеси перебуває під постійними контролем сил оборони України. Судна, що видніються на траверзі Одеського порту, не є ворожими кораблями. Це раніше обстріляні агресором танкер і баржі, які віднесло вітром у відкрите море.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал «Одеса. Офіційно» з посиланням на оперативне командування «Південь».

«Обстановка в Чорному морі - під постійними контролем сил охорони та оборони… Підходу рашистських кораблів до узбережжя Одеси 27 квітня не було. А судна, що часом з'являються на обрії – це обстріляний рашистами на початку березня танкер «Міленіум Спіріт» (Молдова) без екіпажу і некеровані баржі, які віднесло в море, а повернути нема можливості, бо судноплавство заблоковане», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Туреччина встановила радари для виявлення морських мін

За словами представника ОК «Південь» Владислава Назарова, у Чорноморській операційній зоні корабельне угруповання флоту рф, включно з підводними човнами, продовжує загрожувати ракетними ударами по узбережжю Одещини та інших областей.

Також зберігається ймовірність провокацій ворожих сил ударами «по території Придністров’я, щоб звинуватити Україну в нападі на невизнану республіку».

Полковник Назаров закликав жителів Одещини дотримуватись заходів безпеки, не довіряти ворожій пропаганді та не поширювати фото і відео з місць влучання ракетами та ведення відновлювальних робіт.

Читайте також: Блокада чорноморських портів може спричинити глобальну продовольчу катастрофу - ООН

Як повідомлялося, вранці 27 квітня армія рф завдала ракетного удару по Одеській області, ракети влучили у міст через Дністровський лиман. За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, постраждалих немає. Ступінь пошкодження інфраструктури фахівці зможуть визначити пізніше.